graviditet

Svårt att bli med barn?

Många par har idag svårt att bli med barn. Anledningarna till detta kan vara väldigt skiftande. Alltifrån livsstilsfaktorer till mera medicinska problem. Både näringsterapi, viceralmanipulation och kraniosakralmanipulation kan vara ett bra alternativ att prova för att bli gravid.

Vid ett första besök försöker vi finna anledningen till varför det inte fungerar. Utifrån detta går vi vidare med passande behandling. Jag tar inte emot patienter samtidigt som en pågående provrörsbefruktning, IVF eller ICSI. Men ni är välkomna både före och efter.

problem under och efter graviditet

En graviditet innebär en stor omställning i kroppen. Ett nytt liv skall växa och så småningom födas.

Det kanske vanligaste problemet är foglossning. Under graviditeten luckras fogarna i bäckenet upp, genom produktion av ett hormon. Detta för att underlätta förlossningen för både kvinna och barn. Men det innebär att hela bäckenregionen blir något mer instabil. Oftast känner man inte av foglossningen, men den kan göra sig påmind. I vissa fall bli ganska svårartad, men då finns det oftast andra problem med i bilden.

Ett annat vanligt problem som ibland ger sig till känna under graviditeten, men är oftast vanligast efter förlossningen, är domningar i händerna.
Både vicerala och kraniella tekniker kan vara till hjälp för alla graviditetsrelaterade problem.

Jag arbetar även som doula. Hör av er om sådan service önskas.